VAKANTIECONFITUUR

Deze week wijt ik mijn vrije uurtjes aan het confituur maken met… ik heb de vraag eens aan alle facebookers gesteld en confituur met stevia was een overduidelijke winnaar.

Maar om geen half werk te leveren, ga ik het volgende doen een test… dé test… Hoe zit het met de smaak? En de houdbaarheid? Het gebruiksgemak? De stolling?… En hoe zit het met andere alternatieven ?

Stevia, tagatesse, agar agar, pec plus, … zij passeren deze week de revue.

Maar vooraleer ik mijn labojas aanschiet, wil ik u nog voorstellen aan een vakantieconfituur.  Kokosnoot, granaatappel, frambozen, … als u daar niks speciaal mee kan fixen, dan weet ik het niet.

 

Vakantieconfituur met kokos, frambozen, ...
Vakantieconfituur met kokos, frambozen, …

 

In huis halen:

  • 100 ml granaatappelsap (+/- 2 granaatappels)
  • 100 g frambozen
  • 100 ml versgeperst sinaasappelsap (+/- 2 sinaasappels)
  • 1 kokosnoot (100 ml sap en 100 g kokosvlees)
  • 5 blaadjes munt (optioneel)
  • 250 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

 

Aan de slag!

Pers de granaatappels uit en zeef het sap. Meet de gewenste hoeveelheid af. Doe hetzelfde met de sinaasappels. Doe het sinaasappelsap en het granaatappelsap samen met de frambozen in een ruime kookpot.

Nu is het tijd om de kokosnoot te attaqueren… Maak 3 gaatjes bovenaan de kokosnoot en giet het vocht uit de kokosnoot in een kom. Neem een hamer en breek de kokosnoot open. Scheid het vruchtvlees van de bast met een gewoon mes. De bruine schil die nog aan één kant van het vruchtvlees zit, verwijdert u met een dunschiller. Meet vervolgens de gewenste hoeveelheden af. Doe het sap en het vruchtvlees nu ook in de kookpot.

Breng het geheel aan de kook met de deksel op de kookpot. Na een vijftiental minuutjes is de kokos al redelijk mals. Tover nu de mixer boven en mix alles goed door.

Voeg daarna de confituursuiker toe en enkele blaadjes munt. Breng alles opnieuw aan de kook.

Na 3 minuten is de confituur voldoende stevig en mag deze vakantieconfituur in propere bokaaltjes. Dichtschroeven en hop, omgekeerd laten afkoelen.

Dankzij de kokos zit de vakantiemood er bij mij al helemaal in! En welke confituur brengt u in vakantiestemming?

 

One thought on “VAKANTIECONFITUUR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.