SINAASAPPELMARMELADE MET LIMONADE EN VANILLE

Ik had u nog iets beloofd… ja ja, enkele interessante recepten recht van The Marmalade Awards. (Mister Choco blijft dat halsstarig The Marmalade Parade noemen. Argh!)

Nu een marmeladerecept dat ik alvast graag met u deel (ik heb het eerst even getest) is de sinaasappelmarmelade met limonade en vanille. De smaak van de limonade en vanille geven zo een kleine draai aan het geheel. Very nice, dus.

Zoals u ondertussen wel weet, kan u sinaasappelmarmelade maken op verschillende manieren. Ik heb dit keer gekozen voor dezelfde werkwijze als bij de Bergamot marmelade. (kijk zeker even naar de fotookes)

Volgt u even mee voor dit specialleke?

Sjieke dinges... marmelade met limonade
Sjieke dinges… marmelade met limonade

 

Get some lemonade voor uwe marmalade…

  • 450 g vruchtvlees en schil van (2 grote) eetsinaasappels (liefst biologische)
  • 320 g fijne suiker
  • 450 ml gele limonade
  • 200 ml water
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1/2 vanillestokje
  • snuifje zout

 

Aan de slag!

Was de sinaasappels grondig en droog ze af. Vervolgens verwijdert u de achterkantjes. Snij de sinaasappels in vier delen en verwijder de pitjes.

Snij elk deel in zeeeeeer fijne schijfjes.

Doe deze schijfjes in een ruime kookpot en zet ze onder water. Breng vervolgens gedurende 5 minuten afgedekt aan de kook en giet de fruitstukjes vervolgens door een vergiet.

Doe de schillen en het vruchtvlees terug in de kookpot, voeg het water, de limonade, de suiker, het vanillestokje, het citroensap en het zout toe. Roer goed om.

Laat dit alles gedurende 30 à 40 minuten koken en roer elke 5 minuten even.

Na deze kookbeurt test u de stolling. Is de marmelade klaar, dan giet u de marmelade in propere potjes, sluit ze af en laat omgekeerd afkoelen.

 

Bon, en nu is het aan u om verrassend uit de hoek te komen…

 

11 thoughts on “SINAASAPPELMARMELADE MET LIMONADE EN VANILLE

  1. Wordt “echte” sinaasappelmarmelade normaal niet van bittersinaasappels gemaakt, de zogenaamde seville sinaasappel? Die zijn waarschijnlijk niet op iedere straathoek te vinden, maar als je bergamot kan vinden mag dit ook geen probleem zijn! 🙂

  2. Dat ziet er echt lekker uit….maar waarom giet je de fruitstukjes door een vergiet als ze toch weer in de kookpot moeten….

  3. We hebben het boek aangeschaft en ze is reeds toegekomen. Heel knap gedaan met lekkere recepten en leuke fotos. Nu nog de ingredienten voor de confituur kopen…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.