SALADES IN A JAR: THAISE RUNDVLEESSALADE

Ik zit er al een tijdje op te broeden… ik wil graag de blog ietsjes uitbreiden. Maar hoe??? En het moet een beetje passen bij mijn oooohhhh zooooo handig gedrag in de keuken. Ik smos erop los en van het moment dat ik iets moet dresseren, begin ik al vapeurs te krijgen. Vandaar het strakke plan om vanaf nu ook meer werk te maken van soepjes en jawel, jawel, salades in een pot. Of om het op zijn trendy-way te zeggen: salad in a jar!

Dikke chance dat mijn uitgever daar net een boek over gelanceerd heeft. Amaai, en wat voor een boek… Met recepten als mexicaanse salade, salade met inktvis, zwarte rijst en tomaten, zalmsalade met clementines,… gaat iedereen overstag.

En om u helemaal te overtuigen, mocht ik één salade pikken voor op mijn blog. Het potje dat mij het meest de ogen uitstak, was de Thaise rundvleessalade… thai beef dus. Ik ben fan, ik beken!

Daarnaast mag ik nog één bloglezer een plezier doen… maar dat ziet u onderaan dit recept verschijnen…

Eerst dus: Thai beef!

salades

Voor 4 personen (of als ik echt grote honger heb 😉 ):

 • 500 g ossenhaas
 • 6 lenteuitjes
 • 3 cm verse gember
 • 6 el olijfolie
 • 200 g gemengde jonge blaadjes sla
 • 4 wortelen
 • 100 g ongezouten pinda’s
 • 2 courgettes
 • 3 el sojasaus
 • 2 el vissaus (nuoc mam, nam pla)
 • sap van 2 limoenen
 • versgemalen peper

De pot in!

Snijd de ossenhaas met een goed scherp mes in dunne plakjes. Was en droog de lente-uitjes en snijd ze fijn. Schil de gember en rasp hem fijn. Schenk 2 eetlepels olijfolie in een wok op laag vuur en fruit hierin de helft van de uitjes en de helft van de gember.

Was en droog intussen voorzichtig de gemengde slag. Was, droog en schraap de wortelen. Snijd de wortelen met behulp van een mandoline (of een dunschiller) in lange linten. Hak de pinda’s fijn en rooster ze in een droge koekenpan. Was en droog de courgettes en snijd ze eveneens in lange repen.

Zet het vuur hoog. Voeg de plakjes vlees toe aan de lente-uitjes en gember in de wok. Roer alles even snel door elkaar. Voeg 2 eetlepels sojasaus en de vissaus toe. Roer alles door elkaar en bak het geheel nog 1 tot 2 minuten. Haal de wok van het vuur.

Meng de rest van de olijfolie met het limoensap en de rest van de sojasaus en gember. Schenk dit sausje in een glazen pot. Voeg de helft van de courgette- en wortellinten en de overgebleven lente-uitjes toe. Verdeel daarover het vlees, de pinda’s, de rest van de courgettes en de wortelen en eindig met de gemengde sla.

Voilà, dat is lekker easy! Nee?

 

Maar het wordt nog leuker Ik mag 1 boek “Salades in a jar” cadeau doen aan een schat van een bloglezer. Hoe gaan we dit aanpakken?

 • Awel, surf snel naar uw lievelingsrecept op deze blog en laat me weten waarom u dit recept zo leuk vindt via een reactie.
 • Op het einde van deze reactie zet u het aantal recepten dat u in het boek “Salades in a jar” vindt. Gokje dus!

Op Pinkstermaandag (16/05/2016) 12 u stipt ga ik bekend maken wie er aan de haal gaat met het boek.

En whoopa… het waren dus 45 recepten in dit boek. Enkele mensen hadden juist gegokt, maar er kan maar één de winnaar zijn: Enid Zwerts, u heeft prijs. Proficiat!!!

30 thoughts on “SALADES IN A JAR: THAISE RUNDVLEESSALADE

 1. Aardbei-rabarber confituur is nu in de maak….. lekker, altijd! Maar ook de bananenconfituur en alle anderen worden gesmaakt.
  Cava-confituur is dan ook leuk als verrassingscadeautje ….
  Aantal recepten , schat ik op 35.

 2. Mijn favo-receptje is de citroen-limoen-limonade, omdat het mij zo’n op en top zomers gevoel geeft! :o)

  Totaal aantal receptjes in het boek, salades en dressings…. euhmm… 75?

 3. Mijn favoriete recept is confituur van pompoen ! Ik heb altijd teveel aan pompoenen van mijn moestuin en het is heerlijk om met Kerst, wanneer de koolmezen voor het raam heen en weer vliegen, om een potje pompoen confituur open te maken.

  Ik denk dat er 33 recepten in staan.

  Fijne dag !

  Anneke

 4. Hoi hoi,
  Ik ben al heel lang fan van Madam Confituur… vooral de verhaaltjes bij de recepten zijn super leuk om te lezen…
  Er zijn al verschillende recepten de revue gepasseerd en ze zijn stuk voor stuk een streling voor onze smaakpapillen.
  Mijn grote favorieten blijven toch wel de specialere dingen, zoals de chutney van aardbei en courgette of olijvenconfituur. De kids vonden de “poepgelei” grappig dat ze deze echt wel wouden proberen… ondertussen maken ze deze al maken voor oma’s en opa’s 🙂
  Ik gok op 68 recepten in het boek…..

 5. Om eerlijk te zijn, we hebben de confituurbijbel pas 2 weken in huis en hebben enkel de aarbeienconfituur gemaakt. De eerste keer in ons reeds rijkelijk gevulde leven dat we dit probeerden… en zo blij als een kind 🙂
  3 potjes gemaakt, nog 1 over. Dus voorlopig is dit onze favoriet, al moet gezegd worden dat de rozemarijn reeds klaarstaat om verenigd te worden met de rabarber, want ik ben grote fan van rabarber. Momenteel in volle verwachting van die rabarbercake… C’mon, yes you can!

  Salads in a jar… ik gok op 45

  Much greetz en bedankt voor de lekkere receptjes!

 6. paardebloem gelei maak ik supergraag , eerst therapeutisch bloempjes plukken dit op zich vind ik al heel leuk , en dan kunnen genieten van wat de natuur ons geeft , super !!!!

 7. oh…ik moet nog zoveel receptjes uitproberen…
  Maar de frambozenconfituur met sinaas en cointreau vonden we wel super!
  En ik moet dringend de potjes aardbeienconfituur met balsamico en zwarte peper aanvullen…

  Hoeveel receptjes? 52 (voor elke week van het jaar 1)

 8. Ik heb al zoveel van uw confituren en receptjes gemaakt, maar mijn meest geliefde is toch wel de peren met gember confituur. Voor mijn kids is dat elke versie met aardbeien.
  Mijn gokje voor het aantal recepten: 48.
  Nog veel succes met al je projecten.

 9. Hey Madam Confituur,
  Mijn jongste zoon (bijna 11j) is superfan van de Aalbessengelei, “besjes-gelei” zoals wij die noemen!
  Van een boterham met besjes-gelei kan hij zo genieten. Dan zegt hij dat ik de beste gelei op de wereld kan maken! ? Zolang ik voor mijn kinderen (bijna 16j, 13j en bijna 11j) de liefste, knapste, tofste en zotste mama/kok ben, aanvaard ik het met veel vreugde…

  Met het recept van Thaise rundsvleessalade krijg ik het water in mijn mond!!!

  Ik denk dat er 40 recepten staan ik het boekje Salades in a jar.

  Groetjes, Sofie

 10. Zoveel receptjes en dan moeten kiezen. Het zou de peer met gember kunnen zijn, maar ik ga toch voor de worldshakegelei (en dan de versie vanop de blog). Zalig wegdromen met verschillende smaakjes en tegelijk de wereld een beetje beter maken. Dan mag je er zeker extra veel van op je boterham doen ??.
  Schiftingsvraag: 45 receptjes in het boek.

 11. Ons favoriete recept ten huize Maes …..er zijn er een paar maar de blauwe bessen met limoncello is toch de meest begeerde …..eerst de limoncello zelf maken die zoals sommige zeggen beter is dan gekochte ….dus dubbel genieten
  Bedankt voor je boeken en ideeën alles is haalbaar, oogt mooi zeker ook de ‘salades in a Jar’ ze zullen lekker zijn maar het visuele is bij mij doorslaggevend om dit op zomeravonden te serveren.
  aantal recepten : ik gok op een 40 tal ….

 12. De absolute topper hier het voorbije jaar was de appelgelei met munt…en ook…en….
  In het boek : 1 recept per dag,dus 31 ?;-)

 13. Over mijn favoriet recept hoef ik geen seconde na te denken: dat is absoluut de aardbeienconfituur met balsamico en zwarte peper! Mmmmmm! Klassieker met een extra touch! Ik gok dat er 42 receptjes in het boek staan. Spannend!

 14. Dag Madam Confituur,
  Ik ben helemaal verzot op jouw nectarine-aardbei confituur! Ik zou er altijd van kunnen smullen en dus niet enkel op een picknick! 😉 Het is een superlekkere combinatie en ik krijg er altijd complimentjes over, omdat het niet zo’n evidente combinatie is voor confituur!
  Ik gok op 42 recepten in het boek ‘Salades in a Jar’.
  Vele groetjes,
  Debbie

 15. Mijn favoriete recept ? Ik zou niet kunnen kiezen…. maar omdat we nu eenmaal een keuze moet maken kies ik voor de kweeperengelei !!!! waarom ?? wel , die staat al lang op mijn to do lijstje en het is er gewoonweg nog niet van gekomen ( er is ook zoveel lekkers hé ) maar dit jaar gaat het er echt van komen 🙂
  Het aantal recepten schat ik op 43

 16. Mijn keuze is de confituur met blauwe bessen, vijgen en honing. Een ferm laag op homemade, vers gebakken broodjes. Jammie.
  Ik schat 35 recepten in het salade – boek.

 17. Mijn favoriet is de perenconfituur met vanille. Daar ben ik vorig jaar op gevallen toen ik naar een recept zocht om een deel peren (die van onze oude perenboom gevallen waren) op te gebruiken.
  Eindelijk eens iets anders om met peren te doen. En super lekker!
  Bedankt voor alle leuke en originele receptjes!
  En volgens mij staan er 45 recepten in Salades in a Jar.

 18. Mijn favoriete gelei, die van paardenbloemen. Vorig jaar voor het eerst geprobeerd en het is gewoon super lekker. Ik haal ze uit mijn eigen tuin dus ze zijn onbespoten en de gelei dis helemaal van mij (dankzij Madam confituur).
  Ik denk dat er in het saladeboek 25 recepten staan.

  Groetjes!
  Martine

 19. Mijn favoriete recept? ja een heleboel, maar als ik dan toch moet kiezen in deze tijd! Kies ik voor rabarbello! Omdat dit echt heerlijk is en dit echt is echt een aankondiging van de zomer vind ik zelf.
  Heerlijk ik heb er nu al zin in.
  Hoeveel recepten in dit waarschijnlijke prachtige en zeer inspirerende boek staan….68.
  Ik vind het een heel leuk idee dat jij er een mag weg geven en hoop dat het terecht komt bij iemand die er dan ook erg van gaat genieten.
  Ik geniet er in ieder geval van om jou te volgen.
  Hartelijke groetjes en doe vooral zo door.

 20. Ik schat 168 recepten ….

  Ik verkies aardbeienconfituur met balsamicoazijn en zwarte peper omwille van de verrassende combinatie , waar je heel veel kanten mee op kunt . Gewoon op de boterham ….bij kaas en paté, maar ook super bij tiramisu !! Ik heb trouwens kleine potjes gevuld ter attentie voor alle gasten op een toekomstig feestje.
  .?

    1. Nee …maar ik had begrepen dat je er eentje uit een ander boek op je blog ‘mocht’ plaatsen…dus dacht dat ik slim was …?

 21. Abrikozen vlierbloesem confituur is mijn favoriet. De heerlijke geur van de vlierbloesem in combinatie met de abrikozen is al heerlijk als de pot geopend wordt en dan heb je het eigenlijk nog niet eens geproefd.
  In nederland zeggen we dan het is alsof er een engeltje op je tong piest als iets zo fantastisch smaakt.
  Mijn gokje is 83 recepten.

 22. Mijn favoriete recept: de rabarber met lavendel ! (Ook omdat beide welig tieren in onze tuin) Het is een confituur waar je ook in de kille wintermaanden de zomer in proeft !
  En hoeveel receptjes in dat boek ? Ik ga voor 68 .

 23. Er staan zoveel lekkere receptjes op deze blog maar mijn favoriete recept is dat van de aardbeienconfituur met champagne. Omdat deze confituur gewoonweg overheerlijk is! En in de zomer hebben we een overvloed aan aardbeien in onze tuin, dus dan komt dit recept altijd van pas. Het recept lukt altijd. Je kan de potjes confituur goed bewaren en het belangrijkste is dat iedereen hier dol is op deze aardbeienconfituur. Wie is er nu niet dol op aardbeien en champagne? 🙂

  Wat leuk dat je het boek ‘ Salades in a Jar’ aan iemand cadeau mag doen. Volgens mij staan er 45 receptjes in het boek.

 24. Mijn favoriete recept ? De banaanconfituur met sinaassap en muntblaadjes.
  Ik ben dol op banaan en die munt erbij….. zoooo lekker.

  Hoeveel receptjes er in dat boek zouden staan ? Ik schat 45.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.