OVER RABARBER EN CONFITUURPOTSKES

Begin mei, en mijn rabarber wilt nog altijd niet fatsoenlijk schieten… Tsss…

Na een korte bevraging op facebook bleek dat er bij anderen meer schot in de zaak zat. En net om deze happy few content te stellen, heb ik even opgesomd wat er tot nu toe aan lekkere rabarberrecepten gefabriceerd werd.

Voilà, se… hier kan u zeker al mee verder… ik kijk er zelf ook al naar uit:

Confituur van rabarber met bosbier

Confituur van rabarber met rozemarijn

Confituur van rabarber met extra passie

Confituur van rabarber met vanille

Aardbeien-rabarber confituur

Rabarberconfituur met abrikozen

Confituur van rabarber met gember

Confituur van rabarber met banaan

Confituur van rabarber

 

Natuurlijk ga ik binnenkort weer met nieuwe rabarberrecepten komen. Maar voor het moment is het wachten geblazen. En omdat ik tijdens die wachtbeurt moeilijk kan stilzitten, ga ik het volgende eens proberen… het maken van een confituurpotske.

Compleet naar het idee van Tante Hilde. En eigenlijk ook compleet plezant om uw potjes mee op te fleuren.  Ik zeg wel proberen, hé… want ik pleit schuldig… ik ben nen echte naaidummy.

Nu de uitgebreide handleiding van Tante Hilde geeft mij in al mijn onkunde toch nog wat moed: klik even verder: Handleiding confituurpots (oftewel confituurdekseltjes zoals zij dat zo mooi noemt).

 

En we trekken ten strijde met naald en draad…

5 thoughts on “OVER RABARBER EN CONFITUURPOTSKES

  1. Waar vind ik de goedkoopste confituursuiker (vond het redelijk duur bij de kleine contact gb)? Waar koop jij je fruit (buiten hetgene je zelf teelt? Ik wil je bedanken voor de leuke recepten en inspiratie – ik heb de passie te pakken denk ik ! 🙂

    1. Dag Erika, ik koop de confituursuiker meestal waar mijn kinderen (die mee moeten naar de winkel) het braafst zijn… 🙂 Het fruit kan u recht van bij de boer halen. Binnenkort verschijnt er een pagina hierover op deze blog.

  2. Hier staat de rabarber al met hopen klaar, dus kon ik eindelijk m’n confituurmateriaal weer uit de doos opdiepen. Met de eerste oogst heb ik je Rabarber-vanille recept getest. Man man, rabarberconfituur is altijd goed, maar die is echt heerlijk. Althans, wat ik uit de pot kon scheppen, want alles staat hier nog te dampen 🙂

    Later dit weekend probeer ik je rabarber met rozemarijn eens, tegen juni zal ik je wel kunnen vertellen welke de beste is 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.