POLLEKESSOEP

Ik heb het al even aangekondigd… ik ga een soep in deze Kerstspecial duwen: Mijn Pollekessoep.

Het is een ongelooflijk onnozel soepke, maar eentje waarvoor iedereen staat aan te schuiven. Het is dé soep die altijd opgeraakt, die ik zelfs heb gemaakt bij mijnen wettelijke trouw (zo lang gaat dat recept al mee, se) en die ne mens nooit beu geraakt. En wat nog extra leuk is, ’t is klaar in één, twee, drie! Over ne win-win-win gesproken…

 

De soep-man
De soep-man

In huis halen:

6 uien

6 kleine blikjes Elvea tomatenpuree

6 witte boterhammen zonder korst

6 La Vache qui ritkes (nu weet u waarom die koe lacht)

6 rundsbouillon blokjes

2 wortels

3 liter water

2 eetlepels olijfolie

peper en zout

gehaktballetjes

 

Klaar voor een  rode moustache?

Snij de uien en de wortels in stukjes. Doe de olijfolie in een grote soeppot en warm op. Laat de stukjes ui en wortel hierin bakken gedurende 5 minuten. Haal de kookpot van het vuur en voeg alle andere ingrediënten toe. Roer even om. Dit ziet er totaal niet smakelijk uit. U bent gewaarschuwd! Maar dit komt goed, kalm blijven!

Voeg ook het water toe en breng aan de kook. Na 20 minuten koken, tovert u de mixer boven. Maak de soep glad en voeg daarna de balletjes bij de soep. Breng alles nog een 5 minuten aan de kook. Kruid tot slot bij met peper en zout.

 

Mijn vroegere collega’s, mijn familieleden, mijn kinderen, … iedereen is al proefkonijn geweest en reageert superenthousiast op deze soep. Deel dit recept dus zeker ook met anderen. Als dat niet in de Kerstmis-spirit is…

7 thoughts on “POLLEKESSOEP

 1. Misschien heb je het al geraden: ook deze kerst staat de pollekessoep op speciaal verzoek van onze kleinkinderen weer op het kerstmenu. Ook nu ze al ouder worden blijft dat toch hun favoriete soepje.

 2. Ook in 2016 op speciaal verzoek weer pollekessoep tijdens het kerstdiner. Dat begint nu stilletjes een traditie te worden. Intussen kunnen de kleinkinderen ook zelf, met een beetje hulp, de heerlijke soep maken. En is de hoeveelheid te groot, dan pas je de hoeveelheid gewoon aan.

 3. Dit jaar zijn we voor het kerstdiner uitgenodigd bij onze dochter in Maastricht. En wat staat er op het menu? Op speciaal verzoek Pollekessoep, die Oma mee moet brengen! Het is de favoriet van de kleinkinderen en samen zijn we erg blij met dit recept!

  Tevens wensen we jou en je gezin hele fijne feestdagen, veel gezondheid,liefde en geluk en nog heel veel lekkere recepten.1

 4. Vorig jaar deze soep gemaakt voor het kerstdiner, speciaal voor de kleinkinderen van 9 en 5 jaar. Ze vroegen toen al om een tweede portie.

  Dit jaar waren ze weer enkele dagen te logeren. Hun allereerste vraag was: Oma, gaan we weer die heerlijke soep maken?
  Ook nu weer een grote pan klaar gemaakt. Wat hebben ze gesmuld….
  En Opa en Oma genoten van deze enthousiaste eters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.