PERZIKENCONFITUUR BELLINI – PERZIKENJAM BELLINI

Soms komen er toch leuke dingen bovendrijven in die mailbox van mij… amaai!  Zo ook het berichtje van Christa. Zij was hevige fan van de aardbeienconfituur met champagne en liet haar versie (met extra bubbels) zelfs al testen in La Botte in Genk. (die Christa heeft lef… naar zo’n bekend restaurant afzakken met uw eigen marchandise in uw sacoche…)

Niemand minder dan Gaspare Giacomazza (broer van Peppe en wijngoeroe) proefde dat het goed was. Hij gaf haar maar onmiddellijk een nieuwe uitdaging: namelijk zet de cocktail Bellini eens om naar een lekkere confituur. Zo gezegd, zo gedaan. De Italianen hebben voor het eindresultaat wellicht zeer schone en gevleugelde adjectieven… maar aangezien mijn Italiaans ziltch is, hou ik het gewoon bij BANGELIJK!

Een heerlijk fluweelzacht potje kwam zo tot stand. Proficiat, Christa! Het is een perzikenconfituur geworden om u tegen te zeggen.

Perzikenconfituur Bellini

 

Wat heeft u nodig? (3 à 4 potjes)

 • 650 g vruchtvlees van witte (en eventueel enkele gele) (platte en ronde ) perziken (zonder pit en zonder schil)***
 • sap van 1/4 citroen
 • sap van 1/4 limoen
 • 100 ml Prosecco Extra Dry (bv. Riccadona)
 • 370 g confituursuiker (versie 500g suiker voor 1 kg fruit)

 

Shake away!

Snijd de perziken in kleine stukjes. Doe de stukjes samen met het sap en de prosecco in een kookpot. Laat het geheel 2-5 minuten mals koken op een zacht vuurtje en met de deksel op de kookpot.

Voeg vervolgens de suiker toe en laat alles 3 minuten stevig doorkoken.

Verwijder het schuim indien nodig. Giet de hete confituur in steriele bokalen, schroef het deksel erop en laat omgekeerd afkoelen.

 

Van de geur alleen al, valt u broek af… mmm!!!

*** gebruikt u enkel witte perziken dan scoort u een zoetere smaak.

 

8 thoughts on “PERZIKENCONFITUUR BELLINI – PERZIKENJAM BELLINI

 1. Heb hem net gemaakt en het is een toppertje!!
  Ook FROG confituur gemaakt,ook lekker maar nu moet ik stoppen want ik denk dat ik een 50-tal potjes klaar staan heb ‘ moet maar niet zo lekker zijn).
  Dikke merci voor al die sublieme recepten 🙂

  1. Dankjewel Linda voor het compliment. Vandaag staat hij ook op de fb van Madam Confituur. Ik voel me zo gelukkig. Hier is het ook zo dat alle confituur zo lekker is. IK heb al verschillende smaken zelf ontworpen, met succes.

  1. Dat is bij ons ook zo, Linda.
   Deze moet je zeker ook eens proberen. Echt een zalige combinatie, al zeg ik het zelf. Ik heb de prosecco in Colruyt gekocht. Veel succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.