MIJN WIL-IK-OOIT-EENS-MAKEN-LIJST

Ik heb een geheugen als een zeef… echt ongelooflijk… en er zijn een heleboel confituren, azijnen, chutneys, likeuren, etc. die ik wel eens wil maken, maar als het moment daar is, ben ik het alweer vergeten…

Vandaar… de “wil-ik-ooit-eens-maken- lijst“… de benaming spreekt voor zich, lijkt me. En ik ga dit lijstje niet alleen spijzen, nee, nee… u wordt ook aan het werk gezet.

Laat hieronder weten wat ik volgens u nog eens dringend moet uitdokteren, fabriceren, pimpen,… Ik ga wel eerlijk zijn, ik ga die niet allemaal tegelijk kunnen maken, maar vergeten zal niet meer gebeuren!

Dus laat u horen, confituurvolk, laat u horen!

30 thoughts on “MIJN WIL-IK-OOIT-EENS-MAKEN-LIJST

 1. Hallo, heb jij geen receptje om notenconfituur te maken?
  Sinds ik je website en boek ontdekt hebt, ben ik fan en heb al vele zomerconfituren gemaakt…. lekker …. Nog een bedankt voor al die heerlijke recepten !!!!!groetjes,F

 2. Binnenkort de eerste vries en dan zijn de mispels rijp (allez ja, eigenlijk rot maar dan zijn ze pas eetbaar).
  Ik heb mijn eigen receptje, ’t is reusachtig veel werk, ’t resultaat lijkt wat op smeerbare speculoos en ’t is heerlijk bij een wildpaté-tje. Maar ‘k ben benieuwd hoe jij dit zou aanpakken.

 3. Hoi,
  Gisteren op het verjaardagsfeest van Fabrice opnieuw het item “confituursmaken” bovengehaald. Mijn vriendinnen zijn weg van de heerlijke confituur die ik uit jouw boek voor hen maak.
  Maar de mannen gingen zich ook in het gesprek moeien en als “Duvel” liefhebbers vroegen ze of er ook een recept bestaat waar Duvel in verwerkt wordt.
  Misschien een nieuwe uitdaging?!

 4. F.R.O.G. confituur.

  Vrienden van mij, brachten van hun reis naar de V.S., FROG-confituur mee. Deze is zo lekker dat ik zelf eens wil maken. Ik heb alleen geen idee hoe ik eraan moet beginnen.

  oh ja : FROG staat voor Figs, Raspberries, Oranges en Ginger

 5. Op Pinterest vond ik een recept voor Bacon marmelade. Ik denk dat dat ook iets voor uw blog is. Ik heb hem gemaakt aangepast aan mijn smaak en het was zeer lekker.

 6. Hallo Madam,

  gisteren confituur gemaakt van “appellek” met bramen. Op het gevoel gemaakt, appel valfruit (kan niks verloren laten gaan) samen met braambessen zacht gekookt en, ja ook ik gebruik oude gordijnen, laten uitlekken een nacht, afwegen en per 100 ml sap 50 gr confituursuiker (500gr per kilo fruit) en dan volgens het vertouwde recept koken. En lekker dat dat is.

 7. vijgenconfituur met noten (nog niet zelf gemaakt,maar een potje meegebracht uit Frankrijk: smaakorgasme !), caramel/appel confituur (gezien aan zelfde kraam in Frankrijk,niet geprobeerd,maar kan niet slecht zijn),zwarte bessen (cassis) met zeste en sap van sinaasappel (zelf geprobeerd – héél lekker), van ’t zelfde, maar dan met abrikozen, abrikozen met amandelen (favoriet), pruimen met vanille (mmmm) en nocino (ik moet dringend groene noten gaan plukken)

 8. Ik had eens een receptje van melkconfituur en ben dit kwijt geraakt met de verhuis. Weet jij het misschien hoe ik het moet doen?

   1. ik maak mijn melkconfituur door een blikje gecondensceerde melk ondergedompeld in veel water een tweetal uurtjes te laten koken.
    dan krijg je een dikke caramelsaus, gelijkaardig aan de confiture de lait die je in Frankrijk vindt.
    Niet helemaal volgens de regels van de kunst maar wel LEKKER!

 9. Al confituurjes gemaakt van de paters- ofte cassisbes? Ik zou dat eens willen uitproberen maar geen idee hoe eraan te beginnen? Maak je daar een gelei van à la rode besjes, of kan het ook anders?

  1. Ik heb er vandaag geplukt… volgens de eigenaar althans… Dus ik ga niet lang meer mogen wachten met dit receptje 😉

 10. Mijn dochter lust zeer graag vlierbessenconfituur, “zwarte confituur” noemt zij het. Misschien een variatie erop, met iets erbij?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.