KERSEN VAN FRUIT MET HART EN ZIEL

“We kunnen toch ook kersen in de winkel kopen?”

Pubermans deed moeilijk. Ik mocht op bezoek bij Karel Vaes van Fruit met hart en ziel en hij moest mee. Ik had iemand nodig om te filmen en te sleuren met mijn gerief. En dit keer was meneer aan de beurt. Na wat gegrommel slofte hij naar de auto. Hij had het door: Mama’s wil is wet!
 
Niet veel later kwamen we aan in Hoepertingen. (voor wie Limburg niet zo goed kent, dat is dus een deelgemeente van Borgloon). En daar liet Karel en zijn team mij proeven van hun mooie stiel. Letterlijk en figuurlijk.

Karel Vaes
Copyright Paul Delaet

Tijdens een geweldige rondleiding in de boomgaard leerde ik alles over plukken, waarom regen zoveel schade kan aanrichten aan kersen, wat het belangrijkste attribuut van een kersenteler is, etc.
Ook mijn puber begon na een kwartiertje te ontdooien. Hij bestookte meneer Vaes met duizend en één vragen en stak de ene kers na de andere in zijn mond (ah, ja want ze waren zo lekker en je kan showen hoever je een pitje kan uitspugen 🙂 ). Op het einde van ons bezoek trok hij aan mijn mouw. “Dit is zoveel leuker en lekkerder dan in de winkel”, fluisterde hij in mijn oor. (Ziet u wel: mama’s hebben altijd gelijk, neh!)

Karel had nog een extra verrassing in petto! Want dankzij hem geniet u deze week van een speciale prijs op zijn confituurkersen en confituurkrieken (dit zijn dus vruchten met een barstje in de schil (op vrt nws leest u het hele verhaal)). Als dat geen reden is om even naar Limburg af te zakken.

 

Hoe geniet u van dit mooie aanbod?

1. Ga langs bij Karel Vaes van Fruit met hart en ziel (Helshovenstraat 16A, 3840 Borgloon)
2. Fluister het CODEWOORD: Madam Confituur in zijn oor
3. Geniet van 5 kg confituurkersen aan 8 euro (ipv 10 euro) of 5 kg zure confituurkrieken aan 15 euro (ipv 18 euro).
Aanbod zolang de voorraad strekt – actie geldig tot 16/07/2020

 

Wilt u op voorhand al even piepen waar en bij wie u terecht komt? Beelden vertellen vaak meer dan woorden, juist?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.