CONFITUUR VAN VEENBESSEN

Confituur maken van veenbessen uit de diepvries. Of moet ik cranberries zeggen? Ik snap ziltch van het verschil. Allez, we gaan ons eens inspannen en het even nakijken op Wikipedia.

Aha, blijkbaar is de cranberrie, een soort veenbes. Namelijk de grote veenbes.

Nu, hoe het beestje ook moge noemen, u kan er dus superlekkere confituur van maken. En dat heb ik gisteren dan ook  gedaan. Wat een superleuk resultaat!

 

Confituur van veenbessen
Cranberries of veenbessen… heerlijk om confituur mee te maken!

 

Het confituurrecept luidt zo:

  • 600 g bevroren veenbessen
  • 300 g confituursuiker (verhouding 2:1)
  • 1/2 theelepel boter
  • 1 theelepel sinaasappelschil (zeer fijn gesneden)
  • 60 ml water

 

Komaan, let’s go for it!

Doe de veenbessen, de boter en de sinaasappelschil in een ruime kookpot met een bodempje water. Breng het geheel aan de kook totdat het een fruitmoes wordt. (deksel op de pot)

Zet de pot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Roer goed om en laat de confituur-in spe terug koken gedurende 3 minuten.

De propere potjes mogen zich nu aandienen. Vullen, dichtschroeven omkeren en laten afkoelen. Zo simpel is dat!

 

Ga zeker nu even in uwen diepvriezer neuzen… ne mens komt daar vanalles tegen. (ik toch) En wie weet, staat er dadelijk ook zo een schoon potje te blinken bij u thuis…

 

 

 

4 thoughts on “CONFITUUR VAN VEENBESSEN

  1. Bij de rest van de veenbessen (300g) 200g fijngesneden appel toegevoed, een beetje water en dan laten sudderen met kaneel. Nadien nog 500g minuutsuiker ( verhouding 1/1) en 4 minuten laten doorkoken. Groot succes hiet thuis en de kerstsfeer komt al xat dichterbij.

  2. Ik zie bij veel van je receptjes dat je bvb maar zoveel gram fruit neemt terwijl die confituursuiker dikwijls is voor de verhouding van 1kg fruit en 500 g suiker ….zoals bvb voor de veenbessen , neem je 450 g bessen en 300 g suiker ????zou het soms niet makkelijker zijn de receptjes, ook in je boek, daarop te baseren ? Of heb ik het mis ? Past op he dit is zeker niet slecht bedoeld, integendeel, jouw boek en website zijn een bron van inspiratie !!!!

    1. Wellicht heeft u overschot van gelijk. Alleen is deze madam iets chaotischer van aanpak… Een beetje de aard van het beestje. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.