CONFITUUR VAN NISPEROS

Mijn schoonmama en schoonpapa genieten momenteel van de Spaanse zon. Ne mens kan ze moeilijk ongelijk geven…  En bij dat genieten horen ook Nisperos… zoiets als mispels, naar het schijnt. Een vrucht waar ze maar wat graag confituur van maken.

Vanmorgen vond ik alvast onderstaand receptje in mijn mailbox. Mijn schoonouders hadden duidelijk hun best gedaan… of was het misschien eerder een perfecte excuus om aan de Cointreau te zitten???

 

Ingrediënten:

 • 1,300 kg nisperos (geschild (buitenkant en net rond de pit) en ontpit)
 • sap van 2 citroenen
 • 650 g confituursuiker (verhouding 2 kg fruit versus 1 kg suiker)
 • beetje Cointreau

 

Daar gaan we!

Snij de geschilde en ontpitte nisperos in kleine stukjes en doe ze in een ruime kookpot met een bodempje water. Voeg ook het sap van de citroenen toe.

Breng alles aan de kook tot de nisperos mals zijn. Haal de kookpot van het vuur en voeg de confituursuiker toe. Los goed op en breng terug aan de kook.

Na 3 minuten koken is de confituur klaar. Giet er nog snel een beetje Cointreau bij. En dan mag de warme confituur in propere potjes. Afsluiten met een deksel en omgekeerd  laten afkoelen.

Zo’n zonnig recept, dat moet gewoon dit bibberweer verdrijven, volgens mij.

 

 

 

7 thoughts on “CONFITUUR VAN NISPEROS

 1. Het recept is niet juist. Volgens mij moet de verhouding vruchtenpulp geleisuiker 1/1 zijn. Ik had het recept precies opgevolgd zonder cointreau en mijn jam kun je gieten. Veel te dun.

  1. Dag Henk,
   Ik denk dat u mss de foute geleisuiker gebruikt. Als u in een 1/1 verhouding wilt werken, dan moet u de minutsuiker gebruiken. Voor dit recept ging ik tewerk met een 2:1 variant.
   Groetjes, Madam Confituur

  1. Oei, dat klinkt niet goed. Ik heb meer geluk gehad. Nu, het kan aan verschillende dingen liggen: heeft u geleisuiker (2:1) gebruikt? Heeft u zeker 3 minuten gekookt (niet langer, en ook niet te snel de timer opgezet), te veel Cointreau?)

 2. Nespero of Japanse mispel, combineert zeer goed met abrikoos. Je verkijgt dan een abrikozenjam met exotisch smaakje bij.

 3. Hallo,

  We gaan dat receptje van níspero jam zeker uitproberen, want we hebben ook nísperos genoeg om goed te zijn. Ze zijn immers allemaal tegelijk rijp en aan een boom groeien er zeker genoeg om er ook eens jam mee te maken.
  Dank voor het recept en we laten zeker iets horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.