CONFITUUR VAN MANGO – speciale versie

Zoals ik al zei in mijn vorige post, is confituur maken van mango niet onmiddellijk mijn favoriet jobke. Behalve dan als we eens wat creatiever mogen zijn… De mangoconfituur die ik u nu voorschotel, is zo’n specialleke!

De inspiratie heb ik gehaald bij het programma Komen Eten, waar een zeer rondborstige blonde dame (u kan al raden over wie we het hebben) een mango-nagerecht serveerde. Eens kijken wat dat geeft voor mangoconfituur

 

Mangoconfituur speciaal
Mangoconfituur, een specialleke!

 

Wat haalt u in huis?

 • 2 rijpe mango’s (ongeveer 250 vruchtvlees)
 • sap van 3 limoenen
 • 20 blaadjes munt
 • een vleugje kaneel (pas op want kaneel overheerst snel de mangosmaak)
 • een vleugje saffraan
 • een klein stukje gember (1 cm op 1 cm)
 • 170 g confituursuiker (versie 2 kg fruit versus 1 kg suiker)

En nu kunnen we aan de slag!

Schil de mango’s en snij het vruchtvlees weg van de pit. Doe het vruchtvlees in een kookpot met een bodempje water. Breng de mango, stukjes gember en het sap van de limoenen samen aan de kook totdat er een moes ontstaat. (heb je mango’s die niet allemaal even rijp zijn, dan zou ik het geheel even doormixen) Voeg vervolgens kaneel, saffraan en de blaadjes munt toe. Haal de kookpot van het vuur en los de suiker op in het fruitmengsel. Vervolgens brengt u alles terug aan de kook tot de gewenste dikte. En jawel, uw speciale versie van mangoconfituur is klaar.

Belangrijke tip: was de muntblaadjes even op voorhand en laat ze uitlekken in een vergiet. Anders kan het zijn dat de muntblaadjes zich niet goed verdelen in uw confituur.  En dat zou natuurlijk jammer zijn.

Serveertip: Lekker bij gebakken scampi’s.

 

 

5 thoughts on “CONFITUUR VAN MANGO – speciale versie

 1. Wel, ik weet het niet zo goed …. vond het nogal “ijl” van smaak …. raar hé met al die kruiden ??
  Of misschien ben ik nog in de ban van die goddelijke lavendelmarmelade die ik net ervoor maakte 🙂

 2. Ik was van plan deze confituur komende week te gaan proberen maar even een vraagje, laat je de muntblaadjes gewoon kapotkoken of snij je ze fijn? Is misschien een stomme vraag maar ik vraag het liever op voorhand dan dat ik later in de keuken ga lopen klungelen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.