CONFITUUR VAN KOKOSNOOT

Daar lag ie dan… te pronken op de keukentafel… een echte kokosnoot! Onze middelste trawant stond dat ding serieus aan te gapen en maakte onmiddellijk de link naar piraten en de zee. Van een spectaculair ingrediënt gesproken.

Ben eens benieuwd naar zijn reactie als ik mijn hamer boventover om deze confituur te maken. Wedden dat hij zijn zwaard gaat zoeken…

 

Kokosconfituur
Kokosconfituur voor echte piraten!

 

Wat haalt u in huis voor deze “piratenconfituur”?

 • 1 kokosnoot
 • 10 g amandelpoeder
 • 250 g kristalsuiker
 • sap van 1,5 limoen
 • 60 cl water
 • 20 cl gesuikerde gecondenseerde melk

 

Ten aanval!

Doe het water in een ruime kookpot en los hierin de suiker op. Warm het geheel op en laat de siroop 10 minuten doorkoken.

Maak ondertussen 3 gaatjes bovenaan de kokosnoot en giet het vocht uit de kokosnoot in een kom. Neem een hamer en breek de kokosnoot open. Scheid het vruchtvlees van de bast met een gewoon mes. De bruine schil die nog aan één kant van het vruchtvlees zit, verwijdert u met een dunschiller.

Rasp dit vruchtvlees en doe het samen het vocht uit de kokosnoot, het amandelpoeder en het limoensap in de kookpot met de ingedikte siroop. Meng het geheel en breng aan de kook. Voeg na 30 minuten koken, de gecondenseerde melk toe en laat het nog 20 minuten verder pruttelen.

Haal de kookpot van het vuur en doe de warme confituur in bokalen en sluit ze goed af. Keer uw potjes om en laat afkoelen.

 

Nu is het aan u om deze overheerlijke confituur te maken! En, euh, klopt niet op uw vingers, hé.

4 thoughts on “CONFITUUR VAN KOKOSNOOT

 1. Soms lees ik toch zeer gekke ideeën….
  Wat moet ik mij daar nu bij voorstellen?
  Gaat dat dan niet eerder naar een smeerpasta zoals choco, of heeft dat echt een confituursmaak?

  1. Hahaha Ilse,
   ik zie u al een neus trekken… u kan dit iets noemen tussen confituur en pasta in. Een beetje zoals de melkconfituur eigenlijk. Die zit ook in dat vakje.

   1. Melkconfituur? Lol, die ben ik nog niet tegengekomen.
    Ik laat u mijn bevindingen weten als ik het gewaagd heb. Maar eerlijk gezegd, ik heb nog nooit een verse kokosnoot gekocht… 😀 Kan het niet met kokosrasp?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.