CONFITUUR VAN FRAMBOZEN

Ik heb ze al zien liggen op de markt… yes, yes, yes,… frambozen… mmmmmm! Ik heb daar nog een paar speciaal receptjes voor. Maar eerst, meneerkes en madammekes, the basic version van frambozenconfituur!

Dan kan ik u al stiekem doen watertanden, hé…

 

In huis halen:

 • 1 kg frambozen
 • 500 g confituursuiker (versie 2 kg fruit met 1 kg suiker)

 

Prepareren doen we zo:

Neem de frambozen en spoel ze snel even af. Doe ze in een ruime kookpot en voeg de confituursuiker hieraan toe. Roer even goed om en sluit de kookpot af met een deksel.

Laat alles drie uren rusten. SSSTTTTT…

Zet daarna de kookpot op het vuur en breng alles aan de kook. Na 3 minuten borrelen is uw confituur klaar. Doe de frambozenconfituur onmiddellijk in uw propere bokaaltjes, sluit ze af met een deksel en laat alles omgekeerd afkoelen.

Deze week mag u nog een specialleke verwachten met frambozen. Heeft u echter zelf nog een geweldig recept in uw mouw zitten… geef dan zeker een seintje.

 

21 thoughts on “CONFITUUR VAN FRAMBOZEN

 1. Vraagje, als je frambozeconfituur wil maken met verse frambozen zonder pitjes, hoeveel suiker neem je dan per liter? Heb hier net gelezen dat je beter eerst eens je frambozen kookt en zeeft en dan pas suiker toevoegd.
  Groetjes Els

  1. Als u eerst de frambozen tot moes kookt en vervolgens door een zeef duwt, dan zou u de vruchtenmoes even moeten afmeten. Per dl zou ik 50-55 g confituursuiker (versie 2: 500 g suiker voor 1 kg fruit) gebruiken. 55g als het bijna frambozensap is, 50 g als er heel veel moes bij zit.
   Dus idd suiker pas na het zeven toevoegen => oplossen in de gezeefde vloeistof en aan de kook brengen. 3 minuten laten koken en dan de stolling checken.

  1. Dag Leentje,
   Dan kan de suiker rustig in het fruit kruipen. Met confituursuiker moet u soms oppassen voor het harder maken van schillen (bv. bij marmelade) of pellen of zelfs pitjes. Vandaar dat ik deze methode of het eerst mals koken van, verkies.

 2. Ik heb uw recept toegepast met kristalsuiker, maar mijn confituur wordt niet dik.
  Hoe kan ik deze lekkere maar lopende massa nog tot confituur bewerken.
  Vasco

   1. Dag Jeannine,
    Pec werkt het beste als er een 1 op 1 verhouding is. Als u met minder suiker werkt, is Pec Plus de beste optie.

    groetjes,
    Madam Confituur

 3. mag men een der welke confituur die (na afkoeling) nog lopende is terug op het vuur zetten, Pec Plus toevoegen en terug laten koken (1 minuut).

  1. Dag Theo, gelei is 1/2 minuut en confituur 1 minuut. Ik heb natuurlijk niet alle mogelijkheden uitgetest, maar kan volgens mij weinig kwaad. Ik zou er wel geen volledig zakje indoen. Eerder een beetje, want too much is too much, hé.

 4. Ik heb uw recept gevolgd met gewone witte kristalsuiker (met enkel toevoeging van zeste van limoen voor de smaak), maar mijn confituur blijft veel te lopend?
  Dank bij voorbaat
  Vasco Vandekerkhove

 5. Bedankt voor het recept, ik heb het gemaakt met ongesuikerde diepvriesframbozen werkt perfect.

  wel een hete spatter confituur tijdens het koken ;p

 6. Dit receptje ziet er eigenlijk wel makkelijk uit hé?
  Ik zou in maart zo’n 150 (kleine) potjes willen maken, kan ik dit recept ook met diepvriesframbozen doen lukken?
  Groetjes!

  1. Dag Mieke,
   U kan dit perfect met diepvriesframbozen maken. Laat wel eerst even ontdooien en giet daarna frambozen en uitlekvocht samen in een kookpot.
   Belangrijk: ik maak deze confituur zo, maar houdt u niet van pitjes, dan zou ik het anders doen: Ontdooien, even koken (met een heel klein beetje water), door een zeef duwen en daarna pas de suiker toevoegen.

   Moest u hulp nodig hebben, geef dan zeker terug een gil.
   Madam Confituur

   1. Lucie
    Als ik de diepvriesframbozen heb laten ontdooien en dan door een zeef en daarna de suiker moet ik dan nog 3 minuten laten koken ?
    Groetjes

    1. Dag Lucie, laat de frambozen ontdooien. Kook ze heel even tot moes. Gebruik dan de zeef, meet hoeveel u na het zeven overhoudt en voeg dan de suiker toe. 3 minuten flink doorkoken en klaar is die handel 😉 Heeft u niet veel gepureerd vruchtvlees (door de zeef); voeg dan een 5 à 10 g extra confituursuiker toe per 100 ml frambozennat.

 7. ik heb te veel frambozen, dus ga er confituur met maken 😉
  een vraagje
  in de eerste stap zeg je om de frambozen en suiker samen te voegen in een kookpot. vervolgens 3u laten rusten.
  ik vermoed dat de mengeling dan niet op het vuur moet?

  en als je het later laat koken moet je geen water of sap toevoegen?

  Groetjes

  Griet

  1. Dag Griet,
   Inderdaad, dit moet u niet op het vuur zetten voor of tijdens het rusten. Na de rustpauze laat u het geheel koken zonder water. Als u graag wat citroen toevoegt, mag dat uiteraard.
   Veel succes en laat weten of het gelukt is.
   Dada,
   Madam Confituur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.