CONFITUUR VAN ABRIKOZEN MET VLIERBLOESEM

Het is NU het moment om met deze confituur aan de slag te gaan. Een fris abrikozenconfituurke met een vleugje bloemensmaak… mmmm…

Abrikozenconfituur met vlierbloesem... mmmm
Abrikozenconfituur met vlierbloesem… mmmm

 

Wat haalt u hiervoor in huis?

 • 6 (mag ook iets meer zijn voor extra effect) schermen vlierbloesem (pluk dit bij droog weer, spoel niet af of zeer kort, snij de takjes weg)
 • 200 ml sinaasappelsap
 • sap van 1 citroen
 • 340 g abrikoos (in stukken gesneden, zonder pit, met vel)
 • 245 g confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)

 

In actie:

Doe de vlierbloesem met het sinaasappelsap en het citroensap in een kom en laat het een nachtje rusten in de koelkast.

De volgende dag giet u het geheel door een fijne zeef en zwiert u dit sap bij de abrikozen. Breng alles aan de kook en laat 5 à 10 minuten pruttelen met het deksel op de kookpot.

Als de abrikozen mals zijn, neemt u de pot van het vuur en doet u er de confituursuiker bij. Goed roeren is nu de boodschap. Zet de kookpot terug op het vuur en breng aan de kook. Vanaf het moment dat alles goed kookt, telt u drie minuten.

Check daarna de stolling, schuim af indien nodig en giet de hete confituur in propere potjes. Sluit ze met hun deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Wedden dat u dit recept super vindt!

8 thoughts on “CONFITUUR VAN ABRIKOZEN MET VLIERBLOESEM

 1. Vandaag gemaakt, wat een verukkelijk recept, dit is het zaligst wat ik tot nu toe gejamd hebt!!
  dank je wel voor dit fantastische recept.
  Ben vanavond op mijn fiets gesprongen om nog de laatste bloesems van het seizoen te gaan plukken, morgen nog een portie bijmaken zo lekker en die geur dat is hemels

 2. Klinkt heerlijk. Ik wil deze confituur graag maken voor moederdag maar het is nu nog niet het seizoen van de vlierbloesem… Kan ik de vlierbloesemschermen misschien vervangen door vlierbloesemsap of vlierbloesemsiroop?

  Alvast bedankt!

  1. Dag Kristien,
   Met het sap kan u zeker uw potjes klaarstomen. Met de siroop is het een pakje moeilijker. Hier zit suiker bij en dan wordt het een heel gerekend om te zien hoeveel suiker er nu nog bij moet… dus ga maar voor het sap.

   gr,
   Madam Confituur

 3. Heerlijk receptje hoor 🙂 Ik ben aan mijn 2de lading toe, de andere potjes verletst of weggegeven of zelf opgesmuld. Deze morgen nog de vlieren aan een deskundige controle onderworpen en ja… voldoende oogst voor een tweede ronde.
  Merci madame confituur, ik heb er zo’n zin in gekregen!

 4. Yummie, dat klinkt lekker. Eens om uit te proberen van zodra het me lukt en als er nog bloesems zijn.
  Ik heb enige jaren terug eens met/bij Engelse vrienden een vlierbloesem drankje gemaakt. Is een geweldige dorstlesser. Maar het leuke eraan was … laat die enige tijd staan en dat begint uit zichzelf te fermenteren wat als resultaat een lekker cider gaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.