CONFITUUR VAN AARDBEIEN, WITTE PORTO EN SALIE

Morgen ben ik te gast bij het klasje van onze middelste zoon. Meneer heeft het gearrangeerd om confituur te maken in de klas. Ik hoop dat de juf weet wat voor een “smos’ ik ben… ai ai ai…  Ne kleuter is er niets tegen, tssss…

Met een hoop vingertjes in het spel, gaan we het niet te moeilijk maken en zullen we een lekkere aardbeienconfituur prepareren. (en dat lusten ze wellicht allemaal)

De nodige bakskes aardbeien zijn ondertussen al aangeschaft. Ik heb me weer laten gaan… veel te veel gekocht,… en vandaar dat één bakske minder niet zal opvallen. Wat maken we dus vandaag? Aardbeienconfituur met witte porto en salie, sounds nice, right?

 

Aardbeienconfituur met salie en witte porto
Aardbeienconfituur met salie en witte porto…. mmmm

Meebrengen van de winkel:

  • 250 g aardbeien
  • 100 ml witte porto
  • 150 g confituursuiker (versie 1 kg fruit voor 500 g suiker)
  • 15 blaadjes salie (fijngesneden)
  • 1 eetlepel citroensap
  • zwarte peper (een paar flinke draaien van de molen)

Aan de slag:

Spoel de aardbeien met water en verwijder daarna de kroontjes. Halveer elke aardbei. Doe de stukjes aardbei in een ruime kookpot samen met de porto en het citroensap. Laat afgedekt een 5 à 10 minuten koken. De aardbeien moeten mals zijn.

Haal de pot van het vuur en voeg de salie, de peper en de confituursuiker toe. Roer goed. Om de smaak van de peper juist te hebben, zou ik nu even proeven, want too much is too much…

Breng alles terug aan de kook en laat 3 minuten pruttelen. Doe de stollingstest en verwijder daarna het schuim van de confituur. Giet de hete jam in propere bokaaltjes. Sluit ze met hun deksel en laat omgekeerd afkoelen.

Deze confituur heeft net dat ietsjes extra. En staat zooooo schoon op uw ontbijttafel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.