CAKE POPS MET CONFITUUR

Onze middelste meneer wordt vandaag vijf jaar. Hij is nu (aangezien hij ook al haar op zijn benen heeft) nen echte man, volgens hemzelf. En op zijn verjaardag moet er uiteraard getrakteerd worden.

21 lekkere cake pops met confituur was het plan; want er zitten 21 kinderen in zijn klas… En na enkele uurtjes was ik eindelijk klaar.  Maar tiens, klopte die 21 wel…

De klasfoto vertelde toch net iets anders… 24 onderdeuren… dju toch! Arghhh!

Ik kon weer opnieuw beginnen: cake bakken, mengen met confituur, … het treintje was met andere woorden weer vertrokken. Och ja, vanmorgen was het resultaat alleszins nice en pretty! En meneerke zijn teutje dus ook.

Ik had 2 versies gemaakt: ééntje met abrikozenconfituur en witte chocolade, en ééntje met frambozenconfituur met melkchocolade. Aangezien die laatste mijn absolute favoriet was, ga ik u dat recept uit de doeken doen.

Houd u klaar, hé!

 

Ingrediënten:

 • 400 g sponscake (een luchtige cake – maar u kan hierin zeker variëren)
 • 4 eetlepels frambozen- of andere bessenconfituur
 • 400 g bruine chocolade
 • versiering (kokospoeder, gekleurde korreltjes, …)
 • 22 stokjes

 

Let’s pop until we drop!

Start met het verkruimelen van de cake (als u hem zelf bakt, goed laten afkoelen eerst). Schep er daarna de confituur door en begin het goedje stevig te kneden. Plakt het “deeg” niet genoeg, danmag u er altijd wat extra confituur aan toevoegen.

Maak vervolgens 22 balletjes. Leg deze op een bord en stop ze voor 2 uur in de diepvriezer.

Net voordat u de balletjes er net uit haalt, smelt u de chocolade in de microgolfoven. Neem nu een stokje en doppel één uiteinde van dit stokje even in de opgewarmde chocolade. Duw vervolgens deze kant in een koud balletje. Doe dit 22 keer en plaats alles terug in de diepvriezer voor een half uur.

Nu is het tijd om heerlijk te knoeien… Warm de chocolade opnieuw op en haal vervolgens de cake pops uit de diepvriezer. Dompel ze één voor één in de chocolade en laat ze daarbij een beetje “afdruppen”. Breng vervolgens de versiering aan. (opgelet: de chocolade mag nog niet afgekoeld zijn) De cake pops die klaar zijn, steek ik in piepschuim. Zo gaan ze elkaar niet raken.

Laat ze nu afkoelen totdat het feesttijd is!

 

 

 

 

4 thoughts on “CAKE POPS MET CONFITUUR

 1. Chapeau zenne ! Als ik dit doe, plak ik van boven tot onder, garantie ! Heb je misschien een fotoke van het eindresultaat ? Ben benieuwd.

  1. Ik stuur u een niet-eigen foto door, aangezien die van mij mislukt zijn (de foto’s, hé). Midden in het ochtendritueel een fotoshoot organiseren, blijkt niet zo goed te lukken…

  1. Dag Griet,
   Ik durf eigenlijk geen foto bijplakken… aangezien ik de cake pops die ochtend nog moest kieken en mijn kroost niet wou meewerken, zijn de foto’s mislukt. Ik heb wel een beeld gevonden van hoe ze er ongeveer uitzagen. Ik stuur u de foto door.
   Groetjes,
   Madam Confituur

   PS: en als ik de cake pops opnieuw maak, zal er uiteraard een eigen foto volgen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.