APPELCONFITUUR mét een pittige toets

Belofte maakt schuld. Een heerlijk confituurrecept die uw en mijn wintertenen doen krullen. Simsalabim: Appelconfituur.  Eentje wel te verstaan met een pittige toets… een beetje zoals ik dus.

Wat slepen we mee van de winkel:

  • 1 kg appels (zo van die zachte: boskoop, renette, …)
  • 500 g confituursuiker (versie 1 kg suiker voor 2 kg fruit)
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel citroensap
  • Snuifje gember voor meer pit

Klaarmaken doe ik zo:

Eerst schillen we de appels, verwijderen we het klokhuis en hakken we het vruchtvlees in stukjes. Vervolgens doen we de appelstukjes, het snuifje gember, het citroensap en het water in een ruime kookpot. Verwarm dit mengsel totdat het fruit moes wordt. U kunt met een vork een handje helpen. Zet de kookpot van het vuur.

Doe vervolgens de suiker erbij en los deze op. Breng aan de kook en laat 3 minuten stevig doorkoken. Voilà, nu is het tijd om uw schoonste potten boven te halen en ze te vullen.

2 thoughts on “APPELCONFITUUR mét een pittige toets

  1. Hallo!
    Een tijdje geleden heb ik de appelconfituur met pittige toets gemaakt. Die viel zo goed in de smaak dat ik de confituur opnieuw heb gemaakt en in kleine potjes heb gedaan als geboortekadootje voor mijn petekindje Arthur. Alle bezoekers van Arthur zijn heel enthousiast over het originele kadootje en de heerlijke confituur. Een compliment dat uiteraard ook deels jou toekomt 🙂
    Groetjes! Antje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.