5 JAAR MADAM CONFITUUR – WIN DE CONFITUURBIJBEL

Het is donderdag… u weet wat dat betekent… We gaan van start met onze feestelijke vijfdaagse (donderdag, vrijdag, maandag, dinsdag en woensdag… in het weekend wordt er niet gewerkt ;-)).

Op deze eerste dag neem ik u graag mee naar 2012. Ik was toen 6 maanden aan het bloggen en er waren 3390 mensen die de weg naar mijn confituurrecepten gevonden hadden.

Eentje daarvan was Patricia, een zoetekauw/een confituurliefhebster, maar ook uitgeefster bij Standaard Uitgeverij, die op zoek was naar een Vlaamse confituurmadam. Zij stuurde me onderstaande mail:

Geachte mevrouw Hoebers
Beste madam confituur
Ik volg uw blog al een tijdje.  Als uitgever lifestyle bij Standaard Uitgeverij | WPG Uitgevers België lijkt het me leuk om samen eens aan een boek te denken. 

Omdat “home made” in de lift zit, is de tijd er rijp voor, voel/denk ik.  In het buitenland zijn er prachtige voorbeelden te vinden, maar een culinair boek werkt altijd beter met een auteur van hier. 

Standaard Uitgeverij geeft al jaren kwalitatieve kookboeken uit, niet noodzakelijk de hypes van het moment, maar boeken die een wat langere levensduur hebben. Kwaliteit, inhoud en natuurlijk ook mooie foto’s staan voorop. Het is ook niet de bedoeling om snel snel een boek in elkaar te schieten. Een boek maken heeft tijd nodig om te rijpen, net als fruit.

Indien u een beetje nieuwsgierig bent, uiteraard zonder enige verplichting, dan mag u mij altijd contacteren.’

Vriendelijke groet
Patricia

Krijg zo een bericht in uw mailbox… ik kan u garanderen mijn tikker sloeg een paar keer over. Vervolgens heb ik de trap al joelend op- en afgelopen. Een stuk of 25 keer. En heb ik meneer Choco al hijgend (ja, die conditie was toen zilch) uit een meeting gebeld.

Na deze eerste mail was het hek van de dam. En al snel ontstond het eerste boek en vervolgens een tweede boek. Het bleef echter kriebelen. Patricia en ik vonden dat een derde boek, een heel dik exemplaar, een must was. En hopla in maart dit jaar kwam een ware bijbel tot stand: De Confituurbijbel.

Wie had dat allemaal kunnen voorspellen… ik alvast niet. Het was een stiekeme kinderdroom die werkelijkheid werd.

En lieve bloglezer, omdat u al die jaren deel uitmaakt van deze droom, geven we (Patricia en ik) graag drie exemplaren van De Confituurbijbel weg.

Hoe maakt u kans op uw eigen gesigneerde exemplaar? Heel eenvoudig! U moet twee dingetjes doen:

 1. Plaats onder dit bericht uw persoonlijk favoriete recept van deze blog (+ waarom)
 2. Vertel mij hoeveel unieke bezoekers er waren in juni 2016 op mijn blog. Ik ga u even op weg helpen… het getal ligt tussen de 25.000 en 35.000 bezoekers.

Uw tijd gaat nu in…

U kan deelnemen tot vrijdagavond (25/11/2016) om 23 u.  De winnaars maak ik zaterdagvoormiddag  (26/11) bekend. Veel chance gewenst!!! (DEZE ACTIE IS AFGELOPEN)

 

En de winnaars zijn…

Cooman: 30999

Betty Voet: 30957

Ria Olijslager-Ballast: 31016

 

Het juiste antwoord was: 30924 unieke bezoekers. (45147 sessies alstemblieft!) Ik stuur u maandag een mailtje en dan mag u deze week uw boek verwachten.

72 thoughts on “5 JAAR MADAM CONFITUUR – WIN DE CONFITUURBIJBEL

 1. Perenstroop (ofte poepgelei)… ideaal om de appels en peren uit de tuin te verwerken en heerlijk op een boke met brie en noten!
  Ik gok op 27619 bezoekers. Fingers crossed!

 2. Proficiat met de 5de verjaardag van de blog!
  Mijn favoriet recept is perenconfituur met gember. Ideaal om de kilo’s peren uit onze boomgaard te verwerken 😉
  Ik schrok van het aantal bezoekers. Ik gok dat het er 28065 waren.

 3. Peren met vanille !!!! SUPER LEKKER 🙂 Van al de confituurkes dat ik al gemaakt heb ,springt deze er toch uit 😉 Ik gok op 30999 …En nu duimen maar !

 4. Aardbeienconfituur met basilicum omdat ik deze topper heb gemaakt als geschenkje bij de geboorte van mijn 2de dochter Lisa (ipv suikerbonen) en het was een succes!!!! 😍

  Mijn gokje 30543

 5. Ik verkies de dulce de leche, mmm, ben ook een echte zoetebek 😉 . Ik heb het trouwens in de stoomoven uitgeprobeerd, supermakkelijk op die manier! Mijn huisgenoten houden het meest van aardbeienconfituur, al doe ik er dan wel peper of cava bij :p , het mag iets hebben hé!

  Ik gok op de geboortedatum van mijn jongste; 27115…

 6. Mijn favoriet is de abrikozenconfituur met lavendel omdat dit ons altijd in vakantiemodus brengt. Daarbovenop benut ik zo ook mijn stoomoven, mooi meegenomen. En lavendel groeit bij ons in de tuin 🙂
  Gokje: 32165

 7. Hier is ook choco een topper. Het doet me aan vroeger denken. Mijn moeder maakte ook heerlijke choco. En confituren, maar dan de traditionele recepten. Niks mis mee, maar ik zou me ook wel eens willen wagen aan confituren met een twist. Deze confituurbijbel zou hier dan ook zééééér welkom zijn!
  gokje: 28 411.

 8. mijn favoriet is de belliniconfituur met prosecco dus. Het drankje vond ik al lekker, de confituur mmmmm.
  Mijn gok op vraag 2 is 26541

 9. Blauwe bes met limoncello! Vorig jaar hebben we een actie op poten gezet om zelfgemaakte confituur te verkopen voor de warmste week van stubru. Er waren 3 soorten en blauwe-bes limoncello was de iets specialere van de drie (met nog zelfgeplukte bessen van op’t veld in de zomer, mmmm!). Verkocht ongelooflijk goed, en alles samen iets meer dan 1200 euro opgehaald, was een fantastisch resultaat van een heel toffe actie 🙂

  Gokje: 31450

 10. Mijn favoriet is al een oudje: mangoconfituur speciale versie. Ik geef er wel mijn eigen draai aan in die zin dat ik er geen gember bij doe want ik ben daar niet zo zot van. Maar voor de rest: de-li-cieus!
  En dan die moeilijke schiftingsvraag: allee vooruit … 32.698 bezoekers.

 11. De peerspeculaasconfituur is absolute favoriet. Ik zou het boek graag aan mijn mama schenken omdat zij aan mij en heel veel vrienden en familie gul haar eigengemaakte confituur schenkt.
  Doe vooral zo verder met de blog!
  Een topper die ik al aan veel mensen aangeraden heb.
  De bezoekersaantal gok ik op 33 855.
  Nu spannend afwachten 😃

 12. De topper hier thuis is en blijft rabarber met vanille…niet alleen omdat iedereen hier in huis erop verzot is (wij zijn met z’n vijven 🙂 ) maar zeker ook omdat dit elk jaar resulteert in quality time met zoonlief (ondertussen 11 jaar geworden). Het is ondertussen een jaarlijkse traditie geworden om met z’n tweeën samen deze lekkernij te maken: van het oogsten van de rabarber tot het in de potjes gieten van de kokende confituur. De liefde voor deze confituur gaat bij zoonlieg zelfs zo ver dat hij het meisje uit zijn klas waar hij een oogje heeft, een potje van deze door hem zelf gemaakte confituur kado gedaan heeft! En dat wil wat zeggen!

  aantal unieke bezoekers: 33249

 13. Madam confituur
  Proficiat met uw nieuw boek, graag zou ik het willen winnen .mijn lievelings recept peren confituur met appelsien,Citroen sap en vanillesmaak
  Schiftingsvraag 31652
  Mvg,
  Annick

 14. Eerlijk is eerlijk, ik moet zeggen dat ik nog niet zo lang meelees hier, de eerste keer was via een andere blog en het ging over de perenconfituur met speculaaskruiden. Ik heb, natuurlijk, het recept hier op het blog opgezocht en het is een blijvertje. Wat is dat een lekker jammetje zoals wij hier in Holland zeggen :-). Ik hoop dat ik ondanks dat mee mag doen met de verloting van de confituurbijbel en ik gok op het aantal bezoekjes 32794 stuks.
  Ik vind het allemaal super recepten die ik tot nu toe gelezen heb en ik ga er nog veel meer maken en proeven.

  1. Al een tijdje fan van de blog, en al trotse eigenaar vh eerste boek. Afgelopen zomer hadden we op een korte tijd erg veel heerlijke witte druiven. De druivengelei met cava was een super oplossing. We smullen er nog van op de boterham. En ook op onze kaas- en wijnavond enkele weken terug kregen we niets dan lof!
   Mijn gokje = 29765
   En nu hopen dat ik win… 🙂

 15. Voor mij de perenconfituur met speculaaskruiden. Mega enthousiasme thuis en collega’s die me vroegen om meer te maken 😉
  Geslaagd met andere woorden!
  Aantal bezoekers: gokje 32649… in ieder geval super veel . Knap wat je opgebouwd hebt!

 16. De topper hier is de watermeloen/ananas confituur ….. de potjes worden hier zelfs ‘uitgelepeld’ in plaats van uitgesmeerd op de boterham ! Is zo lekker … een beetje zomer in de winter !
  Gokje: 30957 bezoekers

 17. Kweeperen gelei. We hadden dat ooit ergens geproefd, en nu sinds vorig jaar zelf een kweeperen boom gezet, we hadden er direct 6 aanhangen. Ook zeer gegeerd in de familie. Een groot succes dus. Een gokje op het aantal: 29647

 18. Ik zag voor het eerst receptuur van u bij restaurant de Gulle Waard te Winterswijk.Nel Schellekens de chef-kok en tevens eigenaar werkt graag met uw recepten en zij heeft” een boontje”” op België.Het peer met gember recept vind ik bijzonder, vooral omdat ik anders niet veel met peren deed, dan alleen stoven. Door de gember erbij te doen wordt het lekker pittig!! Nen dikken merci aan u Madam Confituur!

  Het aantal bezoekers?31016 geschat??

 19. Dit vind ik zo moeilijk want ze zijn allemaal lekker dus heb ik het aan mijn man gevraagd, die is gaan kijken in de kelder en kan ook moeilijk Een keuze maken. De pompoen met sinaasappelconfituur , rabarber met rozemarijnconfituur is ook een van zijn favorieten. Ook heb ik de frambozenazijn gemaakt en die valt in de smaak van velen. Ik heb momenteel nog veel fruit in de diepvriezer zitten dus er is nog werk aan de winkel. 30654 bezoekers.
  Groetjes

 20. Oh Madam, dat het moeilijk is om een keuze te maken uit al die overheerlijke recepten! Ik heb er ondertussen al meer dan 10 getest en allemaal geweldig bevonden! Met uw receptuurkes is confituur maken kinderspel!

  Sinds ik in het zuiden van Frankrijk woon, heb ik heel gemakkelijk toegang tot lekker rijp fruit, makkelijker dan in Belgenland, en zelfs een heel stuk goedkoper of zelfs gratis!

  Dit jaar teste ik de abrikozen met geroosterde amandelschilfers, amai mijn oor! En de gelei van vlierbloesems, goddelijk lekker! En in september ging ik vijgen plukken bij de buurvrouw en die gingen ’s namiddags al in potjes, met walnoten?

  Hoe je het ook draait of keert, elke keer ik confituur wil maken, neem ik een kijkje op jouw site.

  Maar ik zou eigenlijk gewoon liever die Bijbel in mijn keuken hebben, ik heb een zwak voor boeken met geweldige revepten!

  Als het mij een streepje voordeel geeft, ik heet ook Katrien ;-), da zijn de goei!

  En een gokje voor de schiftingsvraag: 27379.

  Ik hoop echt zo hard dat ik ga winnen, vingers en tenen crossed!

 21. Natuurlijk de de dirty dancing-potjes… Watermeloenconfituur!!!! Mmmm…met een vleugje Patrick Swayze…op de achtergrond… 😉
  Mijn gokje: 27976

 22. Rabarberconfituur met rozemarijn! Nooit verwacht dat zelfs de 7-jarige dochter dit zo lekker zou vinden… Maar ook: radarbello NJAMNJAM!
  Gok: 29244 bezoekers

 23. De peren met gemberconfituur! De aller, allereerste confituur die ik ooit gemaakt heb en dat in jouw workshop. Ik, die niet graag kook, vond het heel fijn om doen. En niet te vergeten… superlekker!!! Voor herhaling vatbaar.
  Mijn gok : 34000

 24. Ik zou ‘m echt heeeeeeeeeeeeeeeel graag winnen🙌 dus: mijn favoriet is de perenconfituur 🍐🍐🍐met gember! Omdat ik de boycot op de peren zo verschrikkelijk jammer vind en omdat ik een beetje een gemberverslaving heb, supergezond en het kan overal bij 😊😊😊. Ook omdat deze de eerste confituur was die ik van je heb leren kennen,onlangs op een gezellige workshop van Markant! De bijbel staat op mn kerstlijstje,maar t zou natuurlijk nog veel leuker zijn om hier een gesigneerd exemplaar te winnen😀😀😀
  Gokje op het aantal : 31852

 25. Reeds 4 jaar trotse eigenaar van een huis mét tuin. Verschillende appelbomen, een pruimelaar, een perelaar, frambozenstruiken, aardbeien en blauwe bosbessen maken dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van uw recepten :). Dit jaar hadden we een overvloedige opbrengst aan frambozen waardoor de frambozen met granny smith en de frambozen met sinaasappel en cointreau hier regelmatig in de kookpot tot confituur omgetoverd werden. In september hadden we dan onze allereerste druivenoogst: veel lekker kleine druifjes maar wel met een dik velletje en veel pitjes, dus ook niet om hele kilo’s zo op te eten. Opnieuw zochten we onze toevlucht tot uw website: druivengelei met cava = superlekkere gelei. Wij hebben dus niet echt 1 favoriet, maar 3 favorieten voor 2016 ;-). Ik kan u ook nog een heel verhaal vertellen over de favorieten van vorig jaar want toen hadden we een overvloedige perenoogst! Nu het moeilijkste antwoord: ik gok op heel veel bezoekers 34.509!

 26. Ik gok op 32006… Ondertussen genieten van mijn favoriete drankje: rabarbercello!!! Al vaak een borreltje gegeven op een dessertbordje… receptje al vaak doorgegeven! 😉

 27. – De allerlekkerste confituur vind ik die van blauwe bessen met limoncello, die ik ook wel maak met cassis uit mijn tuin; heerlijk zomers, je waant je ergens in Toscane! Die typische cassissmaak/-geur met limoen/limoncello… hmmmmmmm, dat geeft echt dat tikkeltje meer! De limoncello uit Italië ligt veilig in de diepvriezer, klaar tot de volgende lading!
  – Die bijbel met nog meer originele recepten willen we graag winnen natuurlijk! Mijn gok: 28563
  Nog heel veel succes met de blog en de recepten!

 28. Wat een super leuke actie, ik vind het moeilijk om er nu een uit te kiezen
  Ik heb meerderen gemaakt en dat was allemaal lekker,
  Maar dan gaat misschien tot mijn voorkeur uit naar de aardbeien confituur en die met peren en kaneel.
  En het aantal bezoekers gok ik op 28554

 29. confituur met blauwe bessen en limoncello; voor mij omdat ik zot ben van blauwe bessen, en mijn lieve echtgenoot drinkt graag een limoncello (ook zelf gemaakt)
  gokje: 33201 bezoekers

 30. Wat een ontzettend leuk verhaal over hoe t begonnen is!! Ik maak ook al jaren jam, gelei en likeur. Maar vind nieuwe tips altijd handig! Ik vond t ook super om je op de jam markt in Neede te ontmoeten. En ja ik ga toch meedoen , ook al heb ik t boek al. Lijkt mij een leuk cadeau voor mijn dochter. De pompoenconfituur met ( eigen pompoenen ) en eigen citrusvrucht ( hier in Spanje) is zalig!
  Gokje 30.125 volgers!! Geweldig wat een succes!

 31. Het receptje van groene kiwi met banaan! Zalig! Altijd weer nieuwe ontdekkingen op de site, maar HET boek zou de max zijn! Zou in mijn boekenkast perfect passen naast P. Naessens, 2 straffe madammen naast elkaar 😉
  Een wilde gok: 32016

 32. De revelatie wat mij betreft was dit jaar het recept van vlierbloesemgelei. Met paarse vlierbloesem uit eigen tuin. Prima gelukt en zeer subtiel van smaak. Wij zijn er hier allemaal verzot op (geen potjes meer voorradig helaas, volgend jaar maak ik er dubbel zoveel).
  En een gokje voor het aantal bezoekers: 33.333.

 33. Ik vindt er zoveel lekker en kan moeilijk kiezen.de pompoenconfituur was de max dit jaar,want ik heb van mn pluszoon massa,s pompoenen gekregen.maar de bijbel….dat zou echt de max zijn.de bezoekers zijn zeker324580.

 34. Perenjam met speculaas kruiden was de lekkerste jam van dit jaar. In Zuid Italië zijn de kruiden onbekend dus ik had iets heel exclusief.

  Ik denk dat er 29783 bezoekers waren.

 35. De kweeperenconfituur! En daarbij ook de kweeperenlikeur, maar die staat nog te trekken. Waarom? De tweede keer dat ik zelf confituur probeerde te maken, en de eerste keer dat het ook effectief lukte 🙂 ook mijn dochters zijn er wild van, en willen meer confituur maken 😉

  En ik gok op 29856 bezoekers…

 36. jammer dat ik moet kiezen,ze zijn allemaal zo lekker maar hoe vreemder de combinatie, dan is het een uitdaging voor mij! zoals confituur van aardbei balsamico en zwarte peper
  nog nooit iets gewonnen!wie nie waagt wie nie wint;27750

 37. Hallo, de confituur met peer en kaneel vond ik de lekkerste. Ik wist nooit wat te doen met al die peren die in een korte tijd rijp zijn maar dankzij je recept is daar verandering in gekomen. De confituur kun je ook in gebak of taart gebruiken. Lekker! Gok: 32677 bezoekers

 38. De abrikozen-vlierbloesemconfituur is mijn allerfavorietste. Ik kijk de bloemekes bijna open als die tijd van het jaar daar weer is!
  Sinds ik die geprobeerd heb leg ik ook vlierbloesem in andere sapjes, om daarna gelei van te maken. Heerlijk!

  Juni is volop confituurseizoen, er zal waarschijnlijk veel volk over de virtuele vloer gekomen zijn. Ik gok op 33794.
  En als ik niet gewonnen heb vraag ik die bijbel gewoon aan Sinterklaas.

 39. Ons toppertje is de kiwi-banaan. Het recept ging de hele familie al rond en op school maakten we die met de leerlingen voor moederdag. Het was meteen een schot in de roos! Ik kreeg er zelfs confituurleken mee aan het kokerellen!
  Gokje: 34621 bezoekers

 40. dit is een moeilijke hoor al de gene die ik heb uit geprobeerd vind ik lekker en omdat al bijna niet meer te tellen is welke moet dan kiezen. dus zou ik ze allemaal terug moeten proeven en daar heb ik veelte veel werk.
  dus allemaal

 41. De Kersenconfituur “Mon Cheri – style”. Omdat je het niet te lang moest bewaren is er om gevochten. Het was heerlijk.
  Verder maak ik veel confituur en ook de andere recepten uit uw bijbel zijn populair.
  Ik denk dat er 32.612 bezoekers zijn geweest ( maar het kunnen er ook wel 32.613 zijn).

 42. Blauwe bessen confituur vindt ik het lekkerste. Die maak ik zelf. De bessen gaan we gaan trekken in een pluktuin rond gent.

  Ik denk 34599 bezoekers

  Groetjes sonja

 43. Ik kan niet kiezen ik moet er zoveel vermelden dan vind ze supper maak alle jaren door confituur voor de ganse familie bedankt ga gokken mhh 39876

 44. Appelgelei met jasmijn thee en gember en paardebloem gelei (ik kon niet kiezen, sorry), daar blijf ik potten van maken! De eerst is zo klaar, de tweede vraagt veel werk, maar wat is veel werk als je zo’n cadeaus ervoor terug krijgt! Is het al zomer? Nee, even serieus … Is het al bijna zomer?

 45. De peren speculaas jam. Zo passend richting het Sinterklaasfeest. Een waar feestje op een beschuitje🍐Madam Confituur is mijn jamgoeroe; ik ben een Groot Fan☺
  Ik schat in…28570 bezoekers…..
  Whoeiiii spannend🍀

 46. hallo,
  mijn favoriete receptje is mango-gemberconfituur , de zon en de warmte (van de haard) van de winter! Super lekker!!!
  de potjes worden algauw leeggesmuld door meerdere collega’s op t werk! thx

  gokje 33333

 47. Ik ben dol op de rabarberconfituur met rozemarijn. En ik niet alleen. Ik maak iedere zomer een flinke portie voor mijn overbuurman. Zo kan hij het hele jaar door😊!
  Ik schat het aantal bezoekers voor de maand juni op 25.273.
  En nu duimen maar 😊

 48. de eerste confituur welke ik gemaakt heb van jouw recepten was bananenconfituur met sinaasappel. ik had er weinig verwachtingen van maar had zo’n hoop bananen gekregen waar ik iets moest mee doen.
  Deze confituur was zo goed meegevallen, dat ik jouw blog verder uitgeplozen heb.
  ondertussen zijn er al ontelbare gevolgd, met als voorkeur diegene die een beetje vreemd zijn 😉 (met gembern basilicum, munt…..)
  de enige die ik echt niet lekker vond was eentje met lavendel…..
  ik heb al zo dikwijls jouw boek vastgehad in de winkel, maar telkens teruggelegd….

 49. mijn favoriet is de pompoen-sinaasappel confituur. superlekker, verrassend en niet-alledaags. Ideaal om anderen mee te verrassen en te plezieren.

  ik schat: 29 537 bezoekers

 50. Mijn favoriete recept is dat van de citroen-gembergelei dat ik helaas op de vernieuwde site niet meer terugvind …hint …hint …hint
  gokje 30712

 51. Mijn favoriete recept is die van CONFITUUR VAN AARDBEIEN EN FRAMBOZEN MET TAGATESSE 😍 Omdat mijn oma die ook zelf maakt met de aardbeien en frambozen uit de tuin. Zij doet dat al jaren zo en ik zou haar dan ook de confituurbijbel willen schenken moest ik winnen. Zo kan ze nog andere receptjes uitproberen en kan ik blijven genieten van oma’s zelfgemaakte confituur 😀😍

  Ik schat op een 33.918 bezoekers per maand (wauw zoveel! Proficiat)

  Groetjes
  Sofie

 52. Confituur van rabarber met gember en sinaasappel. Dit is het enige recept met rabarber dat we hier thuis eten en op die manier wordt de enorme rabarberstruik in de tuin wat ingetoomd zodat we meer plaats hebben voor groenten. Een win-winsituatie. En oh ja… ook de bomma is fan van deze confituur! :o)
  Gokje: 31 433 bezoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.